tag:blogger.com,1999:blog-8382838782454092932.post6149530897457684611..comments2023-07-21T04:56:22.929-07:00Comments on Vand og ord: Frem med kunsthåndværkerneKarl Iver Dahl-Madsenhttp://www.blogger.com/profile/18140701002647708673noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-8382838782454092932.post-88741058574203780662009-07-31T10:48:01.083-07:002009-07-31T10:48:01.083-07:00Fint man læser i lederen vi ”små” er ikke glemt. O...Fint man læser i lederen vi ”små” er ikke glemt. Og surt det er svært at få en ordentlig pris for dem der har produktion til nærmest ”kun en type aftager”. Man kan lige umiddelbart klø sig lidt i nakken når man i perioder finder ørred fra Tyrkiet i køledisken hos nærmeste supermarked. Men vores ligger jo også i andre lande. ”En svær en” den konkurrence.<br /><br /> <br /><br />Sidste nye fra kunstens muligheder for afsætning på www.hvilested.dk<br /><br /> <br /><br />Jeg har ikke meget forstand på de moderne anlæg. Men har dog fornemmelsen af det ikke er så godt at lave større fisk i dem. Måske det bare ikke er rentabelt i forhold til foderudnyttelse når det er store fisk. Det er jo dem der efterspørges til Put and take.<br /><br />Er opholdstiden måske for lang i de intensive produktioner i et moderne anlæg; slid på fisken, konstitution, kroppens udvikling: proportioner i forhold til vægt og længde (har hørt om ”betonskanalfisk” som ligner karper”). Sidstnævnte ”karper” er dog længe siden. Vel noget man har mere styr på i dag via gennemstrømning og dimensioner på kanalerne/sektionerne.????<br /><br />Eller er det for dyrt at lave f.eks kilosfisk i forhold til energiforbrug og den lidt lavere foderudnyttelse de større fisk har???Anonymousnoreply@blogger.com